SPS-Security
Secure, Protect & Service

SPS-Security

SPS-Security is een volwaardig beveiligingsbedrijf. Waarbij kwaliteit, veiligheid en gastvrijheid voorop staan. Wij zien beveiliging als een solide combinatie van die drie factoren. Wij zien beveiliging ook als een vak dat niet alleen draait om waakzaamheid en veiligheid, maar ook om betrokkenheid en gastvrijheid. Om persoonlijk contact en meedenken met de opdrachtgever.

Nieuws


Terug naar overzicht

02-01-2020

Bijna 58.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Afgelopen jaar heeft de politie naar eigen zeggen in totaal 57.969 kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat is iets meer dan in 2018. Dat jaar werd 56.525 kilo aangetroffen. De politie geeft hoge prioriteit aan de opsporing, omdat het vuurwerk vaak in woningen wordt opgeslagen, wat levensgevaarlijk is.

In een woning in Stellendam werd bijvoorbeeld in november maar liefst 169 kilo vuurwerk aangetroffen. Ruim voldoende om het complete wooncomplex van de kaart te vegen. 4300 kilo werd gevonden op een bedrijventerrein in Ochten en in een loods in Wormerveer was de buit 3000 kilo. Tot 5 december was al 35.000 kilo in beslag genomen, wat erop wijst dat het vuurwerk lang voor de jaarwisseling wordt aangeschaft. Specialisten vrezen dat het probleem nog verder zal toenemen doordat volgend jaar veel zwaar knalvuurwerk verboden wordt. Afgelopen jaar werd dat massaal gekocht, mogelijk met de bedoeling om het de komende jaarwisselingen te gaan afsteken. In de tussentijd wordt het bewaard in woningen, schuren en kelderboxen met alle risico’s van dien.Terug naar overzicht