SPS-Security
Secure, Protect & Service

Nieuws


Terug naar overzicht

28-06-2021

Jaarverslag: VBe NL groeit door tijdens coronapandemie

Het jaarverslag over 2020 van VBe NL staat voor een groot deel in het teken van corona. De uitbraak van de pandemie in het verslagjaar had enorme gevolgen voor de leden van VBe NL. Voorzitter Peter Hoes staat hier uitdrukkelijk bij stil in zijn voorwoord in het jaarverslag. “Meer dan ooit heeft VBe NL zich sterk gemaakt voor de belangen van onze leden in deze pandemie. Immers, evenementen werden onmogelijk en de horeca was voor een groot deel van het jaar gesloten. Dit had een enorme impact op de werkgelegenheid van onze leden.”

Alternatieven
Er kwamen alternatieven omdat ziekenhuizen, farmaceuten, de productie-industrie, retailers – beroepen waar thuiswerken geen optie is – beveiliging gingen inzetten. “Veel ondernemers kwamen echter in de financiële problemen waarom we bij het kabinet pleitten voor een steunfonds om de beveiligingsbedrijven door dit moeilijke jaar te leiden”, aldus Peter Hoes.

Verdere groei
Ondanks de coronapandemie groeide VBe NL sterk door. Peter Hoes: “De teller stopte eind 2020 op 134 en dat laat een enorme sterke groei zien van VBe NL. We groeien dus door als grootste breed-sectorale veiligheidsorganisatie in Nederland. Echt om trots op te zijn.” Die groei zette zich overigens ook in 2021 door. In dit jaarverslag laat VBe NL zien wat er in 2020 allemaal gebeurde en wordt er ook naar de toekomst gekeken. De VBe NL-voorzitter is voorzichtig hoopvol: “Namens het bestuur dank ik weer iedereen en in het bijzonder onze werkorganisatie die met veel energie, enthousiasme en daadkracht dagelijks verder bouwt aan ons veiligheidsdomein. En laten we hopen dat we de coronapandemie achter ons laten zodat we weer kunnen genieten van evenementen en bijeenkomsten.”Terug naar overzicht