SPS-Security
Secure, Protect & Service

Nieuws


Terug naar overzicht

13-07-2021

Festival: ZIT!

Directeur Leon Vincken reageert in zijn blog op de aanpassingen van het kabinet rond de oplopende coronabesmettingen.

Het is toch niet gelukt. Wereldwijd rukt Delta op en laat zien dat er met COVID-19 niet te spotten valt. Alleen een harde duidelijke aanpak blijkt soelaas te bieden zolang er geen medicijn en afdoende medicatie is. Wat doe je in de tussentijd? Mopperen over wat niet kan? Terugkijken hoe de maatschappij zich maar moeizaam kan aanpassen en waar iedere belangenclub een beetje weet te knagen aan een harde duidelijke crisisaanpak? Ja, een crisis is het nog steeds en dat doet pijn.

Geen houden aan
Het leed is voor een steeds groter deel maar moeilijk te dragen. De oversterfte liegt er niet om. De beelden uit andere continenten zijn afgrijselijk. Verleidelijk bleef het om ondanks steeds maar weer extra vrijheden toe te staan. Intussen muteert het virus gewoon door. Ja, dan is er geen houden meer aan en raken we nog meer gefrustreerd als er onduidelijkheid is over de gevolgen van mutaties die sneller en agressiever toeslaan. We testen toch? We vaccineren volop? We zijn nu toch wel beschermd? Dus festivals, op vakantie en genieten van elkaar in grote groepen deze zomer?

Creativiteit en innovatief
Helaas. Het zit er ook dit jaar niet als vanouds in. We zullen onze creativiteit en innovatief vermogen nogmaals moeten aanboren om deze strijd met z’n allen goed door te komen. Het ZIT-festival op 1,5 meter gevaccineerd en getest is het meest haalbare voor wie groots kijkt naar dit pandemie-optreden. Voor de rest is het kleinschalig en waakzaam. In ons Veiligheidsdomein blijft rekening houden met de what iff topprioriteit. De crisisdienst zit er nog niet op maar krijgt (on)verwacht een extra dimensie. Het bestrijden van Delta en nieuwe mutaties. Nu maar hopen dat hierin landelijke duidelijkheid de boventoon krijgt. Maar ook dat dit jaar zonder bijbehorende steun en creatief ondernemerschap nog maar de vraag is hoe het festivalland er na de pandemie nog uit zal zien.

In ieder geval staat veiligheid van groepen bezoekers voorop en laten we nu juist daarin gespecialiseerd zijn! Doorstroom of zittend op 1,5 meter. Zonder veiligheidsdiensten ‘No Go’. We moeten het ermee doen deze zomer.Terug naar overzicht